G-Tennis: onderdeel VE-tennis

G-Tennis, onderdeel VE-tennis

Algemeen

Tennis is een individuele, dynamische en aantrekkelijke sport die veel mensen aanspreekt en die door iedereen van 4 tot 99 jaar kan worden beoefend. 

In een aantal gevallen zijn er specifieke aanpassingen aan reglementen of materiaal. Zo spelen kinderen  met een kleiner racket en op een kleiner terrein. Voor mensen met een fysieke, motorische, verstandelijke, visuele of auditieve beperking gelden net zo een aantal aanpassingen.  

G-tennis is de overkoepelende term voor tennis beoefend door personen met een beperking. Tennis, zowel voor mensen een fysieke beperking (rolstoeltennissers ook wel R-tennis afgekort) als voor tennissers met een verstandelijke beperking (VE-tennis), is een individuele sport die veel mensen aanspreekt.

In België en op K. Stade Leuven wordt zowel rolstoeltennis als tennis voor personen met een verstandelijke beperking gespeeld.

  • Tennis voor personen met een verstandelijke beperking (VE-TEN): Plezier en enthousiasme staan voorop bij tennissers met een verstandelijke handicap. Het is goed voor de conditie en het verder ontwikkelen van motorische en sociale vaardigheden. Het niveau waarin een tennisser met een verstandelijke handicap deelneemt bepaalt de spelregels die van toepassing zijn.  Zo zijn er verschillen in o.a belijning, materiaal, puntentelling,...

Wie kan terecht op K. Stade Leuven T.C.?

Zowel de recreatieve als competitieve speler (m/v) komt bij ons aan zijn trekken. Lidmaatschap bij K. Stade Leuven T.C. houdt, onder meer, in dat je dezelfde voorwaarden geniet als de valide spelers, zoals:

  • je kunt gebruik maken van het online reservatiesysteem
  • je wordt aangesloten bij de federatie (VE-criterium spelen, sportongevallenverzekering, …)
  • je kunt deelnemen aan evenementen die de club organiseert

Daarenboven geniet je een aantal specifieke voordelen en worden er evenementen op maat georganiseerd. Enkele voorbeelden:

  • je betaalt een aangepast (gereduceerd) lidgeld en lesgeld
  • je kunt je inschrijven voor de wekelijkse VE-clubtrainingen waarbij het welbevinden van elk individu primeert en succesbeleving en spelplezier voorop staat
  • je wordt begeleid door gediplomeerde trainers met ruime ervaring in Aangepast Tennis
  • je kunt deelnemen aan aangepaste evenementen in de club zelf of aan trainingen, wedstrijden en andere evenementen die worden georganiseerd door de Tennis Vlaanderen en/of Parantee-Psylos.

K. Stade Leuven T.C. bouwt de werking verder uit i.s.m. de spelers en met ondersteuning en begeleiding van G-SPORT VLAANDEREN en Parantee-Psylos vzw

Geïnteresseerd?

Contacteer Kristof Carré op kristof.carre@gmail.com  of GSM +32 485 53 35 78

Trainingschema

Doelgroep

verstandelijke beperking

Leeftijdscategorie

Iedereen

Frequentie

wekelijks, zie formule onder "Tennisschool"

Info en afspraken

Kristof Carré (kristof.carre@gmail.com  of GSM +32 485 53 35 78)


Met ondersteuning en begeleiding van G-SPORT VLAANDEREN en Parantee-Psylos vzwSponsors