G-tennis: onderdeel rolstoeltennis

Algemeen

 

Tennis is een individuele, dynamische en aantrekkelijke sport die veel mensen aanspreekt en die door iedereen van 4 tot 99 jaar kan worden beoefend. 

In een aantal gevallen zijn er specifieke aanpassingen aan reglementen of materiaal. Zo spelen kinderen  met een kleiner racket en op een kleiner terrein. Voor mensen met een fysieke, motorische, verstandelijke, visuele of auditieve beperking gelden net zo een aantal aanpassingen.  

G-tennis is de overkoepelende term voor tennis beoefend door personen met een beperking. Tennis, zowel voor mensen een fysieke beperking (rolstoeltennissers ook wel R-tennis afgekort) als voor tennissers met een verstandelijke beperking (VE-tennis), is een individuele sport die veel mensen aanspreekt.

In België en op K. Stade Leuven wordt zowel rolstoeltennis als tennis voor personen met een verstandelijke beperking gespeeld.

Rolstoeltennis (R-TEN): Rolstoeltennis wordt beoefend door sporters met een fysieke beperking. De rolstoeltennisregels wijken nauwelijks af van die van het reguliere tennis. Het belangrijkste is dat de rolstoeltennisser de bal een tweede keer mag laten stuiten. De eerste stuit moet wel binnen het speelveld zijn.

 

Wie kan terecht op K. Stade Leuven T.C.?

Hoewel het aanbod zich in hoofdzaak richt tot tennissers met een motorische beperking, kan iedereen bij ons aansluiten. Zowel de recreatieve als competitieve speler (m/v) komt bij ons aan zijn trekken.De accomodatie is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en beschikt over aangepast sanitair en dito kleedkamers.  Lidmaatschap bij K. Stade Leuven T.C. houdt, onder meer, in dat je dezelfde voorwaarden geniet als de valide spelers, zoals:

  • je kunt gebruik maken van het online reservatiesysteem
  • je wordt aangesloten bij de federatie
  • je kunt deelnemen aan evenementen die de club organiseert.

Daarenboven geniet je een aantal specifieke voordelen en worden er evenementen op maat georganiseerd. Enkele voorbeelden:

  • je betaalt een aangepast (gereduceerd) lidgeld
  • je kunt je inschrijven voor de wekelijkse AT-clubtrainingen
  • je wordt begeleid door gediplomeerde trainers met ruime ervaring  in Aangepast Tennis
  • je kunt deelnemen aan aangepaste evenementen in de club zelf of aan trainingen, wedstrijden en andere evenementen die worden georganiseerd door Tennis Vlaanderen.

K. Stade Leuven T.C. bouwt de werking verder uit i.s.m. de spelers en met ondersteuning en begeleiding van G-Sport Vlaanderen.

Geïnteresseerd?

Contacteer Gert Vos op gertvos69@gmail.com  of GSM +32 475965157 of download deze flyerdie alle nodige informatie bevat.

Trainingschema
Doelgroep motorische handicap
Leeftijdscategorie Iedereen
Frequentie wekelijks, zie formule onder "Tennisschool"
Info en afspraken Gert Vos


Met ondersteuning en begeleiding van G-Sport Vlaanderen

 

 

 Sponsors