Aanpak

 

In onze club wordt de tennisopleiding toevertrouwd aan de " Stade Tennisschool" bestaande uit een team van gediplomeerde lesgevers onder leiding van Bernard Dewamme, Trainer A.

Voormalige Technisch Directeur Tennis Vlaanderen die talrijke spelers en speelsters onder zijn hoede heeft gehad of getraind (Kirsten Flipkens, Yanina Wickmayer, Ruben Bemelmans, Kimmer Coppejans, Alison Van Uytvanck , An-Sophie Mestach).

Jaar na jaar ontvangt K. Stade Leuven Tennis Club of kortweg "Stade" het kwaliteitslabel van “Jeugdvriendelijke tennisclub 2021”.

Bovendien ontvingen we 2 onderscheidingen: Erkende Tennisschool en Erkende Toptennisschool met sublabel 'Kids Development Training Center'!

In de KidsTennisclub kunnen kinderen vanaf de leeftijd van 3 jaar  tennisles volgen volgens het Tennis Vlaanderen-opleidingsconcept met 5 vaardigheidsniveaus die telkens een andere kleur hebben. Kinderen leren stap voor stap tennissen op een aangepast terrein met een ander type bal. Aan de hand van testjes en diploma’s kunnen ook de ouders de tennisevolutie van hun kind volgen. Een KidsTennisser beleeft niet alleen veel plezier; hij of zij leert ook op een kwaliteitsvolle manier tennissen. En dat kan alleen met een team van gemotiveerde en gediplomeerde lesgevers die zorgen voor professionele begeleiding, goed voorbereide en degelijke lessen en... fun!

Op de Kidstennis website van Tennis Vlaanderen vind je uitgebreide informatie voor kids, ouders en trainers.

Onze aandacht gaat vooral naar de jeugd, maar uiteraard kunnen ook volwassenen van alle leeftijden en alle niveaus kunnen bij ons terecht om te leren tennissen of om hun vaardigheden te verbeteren. 

Naast de lessen, trainingen en stages van de tennisschool organiseert de club en/of het jeugdcomité regelmatig nevenactiviteiten om de vriendschapsband tussen de leden aan te halen. Zo is er bij voorbeeld vrij begeleid spelen, vriendschappelijke ontmoetingen, dubbelnacht, tennis en bbq, clubkampioenschap voor de jeugd en voor volwassenen, sinterklaasfeest voor de jongste tennissers, enz.

En, last but not least,  K. Stade Leuven T.C. doet er alles aan om de Kids spelplezier, sportiviteit en respect voor de tegenstrever bij te brengen en onderschrijft daarmee, samen met alle trainers, niet alleen het FairPlay-initiatief van de Tennis Vlaanderen maar ook het Panathon Charter om Fair Play in de tennissport te promoten 

 

 

 


Sponsors