FAQ

 

Deze lijst met veel gestelde vragen (Frequently Asked Questions, FAQ) is in opbouw.  We proberen hier een antwoord te bieden op steeds terugkerende vragen die vaak door middel van het contactformulier op onze webstek worden gesteld.

 

Gastspelers

Hoe kan ik reserveren met een gast?

Elk lid kan (een) niet bij de club aangesloten speler(s) (“gastspelers”) uitnodigen. Om met een gastspeler te reserveren, maak je een reservatie in eigen naam en voeg je de gastspeler toe door te klikken op "kan als gastspeler reserveren" bij het intikken van zijn/haar naam als tweede naam bij de reservatie.

 

Lessen

Kan ik privé-lessen volgen?

Alle lessen worden georganiseerd door de tennisschool van K. Stade Leuven T.C.

Vanaf 18 jaar en ouder is het mogelijk om gedurende x weken in groepjes van maximaal 4 spelers per leraar les te volgen. 

Voor privélessen neem je contact op met Bernard Dewamme om te zien of er een trainer voorzien kan worden: dewamme.bernard@skynet.be.  

Bekijk ook alle formules die de tennissschool aanbiedt. 

 

 

Lidkaart, lidnummer Tennis Vlaanderen en paswoord

Ik ken mijn nummer en wachtwoord van Tennis Vlaanderen niet meer. Waar kan ik terecht?

Je lidnummer van Tennis Vlaanderen en wachtwoord dien je zelf op te vragen via www.tennisvlaanderen.be. Je nummer kan je vinden via "zoek -> speler" en je wachtwoord kan je steeds opvragen rechts bovenaan via "Wachtwoord vergeten". Deze gegevens blijven jaar na jaar hetzelfde zodat je na betaling snel kan starten met reserveren en spelen. Om privacy redenen kan de club je wachtwoord bij Tennis Vlaanderen niet zien, noch opvragen.

Waar kan ik mijn lidkaart vinden?

Sinds enkele jaren zijn de lidkaarten van Tennis Vlaanderen vervangen door een elektronische bevestigingsmail dat als bewijs van aansluiting geldt.

 

Lidmaatschap en prijzen

Ik ben eveneens aangesloten in een andere tennisclub en heb daar al een lidkaart van Tennis Vlaanderen.  Krijg ik dan korting?

Onze lidgelden zijn democratisch in vergelijking met andere clubs en houdt in dat Stade ook dit jaar de aansluiting aan haar leden schenkt. Om die reden hanteren we slechts één tarief. 

Ik ben in de zomer een maand met vakantie en kan wegens examens ook niet spelen in juni.  Kan ik dan tennissen tegen een verminderd tarief?

Onze tarieven zijn zeer democratisch, zeker voor jongeren en studenten. Uitzonderingen op onze algemene lidmaatschapstarieven worden daarom niet toegestaan.

 

Mijn gegevens

Hoe pas ik mijn gegevens aan i-club, de on line inschrijvingsmodule van K. Stade Leuven Tennis Club (voor lessen, traningen en activiteiten)

Je kan je adres, telefoon, e-mail of andere gegevens zelf wijzigen in i-club.

Hoe pas ik mijn gegevens aan bij de Tennis Vlaanderen? 

 • Ga naar www.tennisvlaanderen.be
 • Klik op "Inloggen" en vul je lidnummer en wachtwoord in (indien wachtwoord vergeten kan je ook hier je wachtwoord opvragen)
 • Wijzig je gegevens en log uit.

Tip: Pas bij voorkeur steeds zelf je gegevens aan van zodra er zich een wijziging voordoet. Zo ben je zeker dat je niets mist van de communicatie over jouw tennisclub en bespaar je de clubadministratie heel wat werk! 

 

Terreinreservatie

Hoe reserveer ik een tennisbaan tijdens de winter?

Vast winteruur

Het winterseizoen loopt van 1 oktober tot en met 31 maart en er worden 6 overdekte gravelbanen ter beschikking gesteld. Zowel leden als niet-leden kunnen tijdens de winter een vast winteruur huren.  Avonduren zijn er inmiddels bijna niet meer beschikbaar, maar bel of mail voor een stand van zaken m.b.t. beschikbare uren naar Marc.  Betaling van een vast uur tijdens de winter doe je op rekeningnummer BE97 2300 3440 8849. Je vindt de prijzen bij Tarieven.

Opgelet

 • Er worden geen vervangingsdagen toegekend voor speeldagen die op een feestdag vallen, noch worden inhaalweken voorzien voor uren die ingenomen worden door tornooien (zie contract voor de data en uren).
 •  

Reservatie van een terrein (niet vaste reservatie) 

 • Leden kunnen losse uren reserveren via Terreinreservatie.
 • Niet-leden kunnen bellen of mailen voor beschikbare uren naar Marc Mitchaux 0496/570 850 of marc.mitchaux@telenet.be

De vergoeding voor één uur bedraagt 15 € en betaal je in ieder geval vóór je het terrein betreedt aan de barverantwoordelijke. 

 

 

Verzekering voor sportongevallen

 

Tennis Vlaanderen heeft bij de verzekeringsmaatschappij Ethias een polis sportongevallen. Elk lid dat bij Tennis Vlaanderen is aangesloten, valt automatisch onder deze verzekering.

Werkwijze voor de aangifte van een sportongeval:

Stuur een e-mail naar Gert (Stade Leuven Secretariaat) op info@stadeleuventennis.be met volgende gegevens:

 • - Naam gekwetste en eventuele ouder indien -18j
 • - Exacte datum en tijdstip van ongeval
 • - Korte beschrijving ongeval
 • - namen van 3 getuigen.

Gert verwerkt de on line aangifte en bezorgt de verzekeringsinstelling de nodige documenten voor verdere afhandeling.Sponsors